• studioDROOMHUIS

studioDROOMHUISstudioDROOMHUIS is opgezet door Paul Kramer, architect/eigenaar bij studioKRAMER.

Fascinerende houtbouw afgewisseld met machtige industriële complexen langs de Zaan was wat Paul Kramer in 2002 naar de Zaanstreek lokte.

Zaanse houtbouw is uniek in de wereld en Paul werd er door gegrepen.

Zo leidt hij tegenwoordig onder andere als architectuurgids rondwandelingen met uitleg over de ontwikkeling van de Zaanse houtbouw van het Czaar Peterhuisje (1632) tot het nieuwe stadhuis (2013).
Ook is hij bestuurslid ‘Nieuwe Zaanse Houtbouw’ van de Zaanse Hout Academie, waarvoor hij de kansen voor houtbouw op een moderne manier onderzoekt ( www.zaansehoutacademie.nl ).

Paul is zijn hele leven als architect al bezig met houtbouw en kleinschalige, bij de menselijke maat passende, architectuur.

Zo ontwierp hij in 1995 al deze watervilla op duurzame wijze, met onbehandeld western red cedar (ook als dakbedekking), passieve zonne-energie, goed geïsoleerd en met zonnepanelen in de gevel.

watervilla uit 1995

studioDROOMHUIS is een samenwerkingsverband van Paul Kramer met diverse andere (toeleverende) bedrijven, die allen een gemeenschappelijk doel hebben om kleinschalige, moderne houtbouw te realiseren met een zo klein mogelijke footprint.

contact met Paul Kramer:

architectuurstudio KRAMER
06-54.38.38.98

Botenmakersstraat 50
1506 TE Zaandam
telefoon: 075-6708218
website: www.studioKRAMER.nl
email: buro@studioKRAMER.nl

Facebook: www.facebook.com/architectuurstudiokramer
LinkedIn: www.linkedin.com/in/studiokramer